Tansanialaisten kuurojen köyhyydenvähentämishanke

MITÄ: Seitsemässä maakunnassa koulutetaan kuuroja pienyrittäjyyteen liittyvissä teemoissa sekä edistetään kuurojen pääsyä ammatillisiin oppilaitoksiin, asiakkaiksi mikroluottoja tarjoaviin organisaatioihin ja työntekijöiksi yrityksiin ja järjestöihin. Erityisenä fokuksena ovat kuurot naiset ja nuoret.

MIKSI: Tansanialaisten kuurojen toimeentulo ja elämänlaatu ovat huomattavasti heikommat kuulevaan väestöön verrattuna.

MITEN: Ammatillisen koulutuksen lisäksi kuurot saavat viittomakielenopetusta ja opastusta, kuinka hakea mikrolainaa ja miten pyörittää menestyksekkäästi yritystä. Lisäksi järjestön aluetoimistoja vahvistetaan kouluttamalla vastuuhenkilöitä hallinnossa ja edunvalvonnassa. Hankkeesta hyötyvät ensisijaisesti alueiden kuurot nuoret ja naiset.

KUMPPANUUSJÄRJESTÖ: Hankkeen toteuttaa Tansanian kuurojen liitto (CHAVITA).

KOORDINAATTORI JA LISÄTIEDOT: Kuurojen Liitto, Katarina Butera, katarina.butera(at)kuurojenliitto.fi

 

”Olen ainoa kuuro perheessäni. Vanhempani ja sukulaiseni kommunikoivat kanssani verbaalisti, koska he eivät osaa viittomakieltä. Aiemmin minulla ei ollut mitään tietoa yrittäjyydestä. Kun olin osallistunut yrittäjyyden perusteet -kurssille Mtwaran alueella, onnistuin saamaan mikrolainan ja nyt omistan vähittäismyymälän. Osaan nyt pitää kirjaa liiketoiminnastani, tiedän kuinka ostaa ja myydä, mikä tarkoittaa, että olen pätevä hakemaan jatkorahoitusta yritykselleni. Kiitos hankkeelle, että olette organisoineet tällaisen koulutuksen kuuroille naisyrittäjille!”

– Agness Ellias, 18 vuotta