Lähteet ja lisätietoa – Vammaisuus

Näkökulmia vammaisuuteen – artikkelikokoelma (avautuu uudelle välilehdelle)

Vammaisuus ja yhteiskunta (avautuu uudelle välilehdelle)
Näiltä sivuilta löydät lisätietoa vammaisuuden määrittelystä, vammaisten ihmisten tilanteesta ja vammaispolitiikan kehityksestä Suomessa.

Valtakunnallinen vammaisneuvosto, VANE (avautuu uudelle välilehdelle)
Valtakunnallinen vammaisneuvosto on hallinnon ja vammaisten kansalaisten yhteistoimintaelin. Sen tavoitteena on vammaisten kansalaisten vaikuttamismahdollisuuksien ja tasa-arvon edistäminen. Sivuilta löydät ajankohtaista tietoa suomalaisesta vammaispolitiikasta

Social Policy and Development (DSPD) of the United Nations Department of Economic and Social Affairs (UNDESA) (avautuu uudelle välilehdelle)
The Secretariat for the Convention on the Rights of Persons with Disabilities (SCRPD) falls within the Division for Social Policy and Development (DSPD) of the United Nations Department of Economic and Social Affairs (UNDESA). SCRPD/DSPD acts as a Focal Point on Disability issues within the United Nations System.

United Nations Enable (avautuu uudelle välilehdelle)
YK:n “Enable” on YK:n vammaissopimusta hallinnoivan sihteeristön virallinen sivusto, joka tarjoaa monipuolista tietoa vammaisten ihmisten tilanteesta eri puolilta maailmaa. Sivulta löytää perustietoa YK:n vammaissopimusta koskien.

Source (avautuu uudelle välilehdelle)
Kansainvälisen vammaistyön tietopankista voit etsiä hakusanalla tietoa eri puolilta maailmaa. Mukana on ruohonjuuritason kertomuksia, mutta myös tutkimusartikkeleita.

World Report on Disability (avautuu uudelle välilehdelle)


vammaisuus
tehtavat
tehtavat